Välkommen! Meny

Stop-Hemo, blodstillande vadd

Stop-Hemo, blodstillande vadd

Stop-Hemo är en blodstillande vadd som används för att stoppa ytliga blödningar och näsblod.

Läs mer

I lager (3-5 dagar)

44,00 kr
ELLER

Dokument / Video


Beskrivning
Mer information

Beskrivning

Stop-Hemo är en blodstillande vadd som används för att stoppa ytliga blödningar och näsblod. Vadden suger upp sårvätska, påskyndar koagulering av blodet och bildar en yta av gel som skyddar mot yttre påverkan. Förpackningen innehåller 5 kuvert á 0,4 gram, sterilt förpackade.

Stop-Hemo är utvunnet ur havstång och består av fibrer som innehåller 100% kalciumalginat, vilket är den verksamma substansen.

Användning

Näsblod:
För in vadden i näsborren. Blödningen stoppar efter några minuter men låt vadden sitta kvar i ca 30 minuter för att underlätta att blodet stelnar (den naturliga koagulationsprocessen).

Ytliga sår ( skärsår, raksår ,sticksår, skrubbsår):
Applicera, med ett lätt tryck, Stop-Hemo, Blodstillande vadd på det i förväg rengjorda såret. Låt vadden ligga på ca 30 minuter eller längre för att underlätta att blodet stelnar (den naturliga koagulationsprocessen).

Ytliga vätskande brännsår:
Applicera, med ett lätt tryck, Stop-Hemo, Blodstillande vadd på det vätskande brännsåret. Låt vadden ligga på ca 30 minuter eller längre för att underlätta den naturliga läkningsprocessen.

När blödningen upphört, ta bort vadden försiktigt. Ta inte bort de fibrer av vadden som kan ha fastnat i såret. De sugs upp ( resorberas) av kroppen och försvinner samtidigt med sårskorpan.

Mer information

Artikelnr stop-hemo
Renhetsgrad Steril
Latex/Latexfri Latexfri
Försäljningsenhet styck
Antal/enhet 1
Antal/transport 10