Välkommen! Meny

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor för både kvinnor och män från JOBST

Medicinska stödstrumpor och kompressionsstrumpor för behandling eller förebyggande av vissa sjukdomar. Kompressionsstrumpor är ett medicinskt hjälpmedel som förskrivs av en läkare, till skillnad från så kallade stödstrumpor eller antitrombosstrumpor är avsedda att ge lindring vid enklare besvär av tyngdkänsla, svullnad, trötthetskänsla.

Kompressionsstrumpor i samband med graviditet

Gravida bör använda kompressionsstrumpor eftersom kroppen då genomgår många förändringar och en viktökning. Viktökningen samt den ökade mängden blod i kroppen innebär att venerna utsätts för extra tryck och ökad belastning.

All den extra belastning för venerna gör att åderbråck ofta kan dyka upp i samband med graviditet. Oftast försvinner de helt efter födseln men ökar risken för venösa problem med antalet graviditeter.

Du som är gravid kan förebygga dessa problem genom att använda kompressionsstrumpor. Oftast räcker det med en knämodell med lägsta kompression men vid större problem finns det även graviditetsbyxor som ger kompression och stödända upp till maagen.

9 produkt(er)

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning

9 produkt(er)

per sida

Rutnät  Lista 

Fallande ordning