Välkommen! Meny

CT-Pro Ankel, kyl- och kompressionsterapi

CT-Pro Ankel, kyl- och kompressionsterapi

CT-Pro är ett unikt kyl- och kompressionsterapisystem för effektiv behandling av smärta i samband med exempelvis idrottsskador, förslitningsskador och reumatisk värk.

Läs mer

I lager (3-5 dagar)

199,00 kr
ELLER

Beskrivning
Mer information

Beskrivning

CT-Pro är ett unikt kyl- och kompressionsterapisystem för effektiv behandling av smärta i samband med exempelvis idrottsskador, förslitningsskador och reumatisk värk.

Systemet är enkelt att använda. Normal behandlingstid är upp emot 20 minuter per tillfälle och kan upprepas fyra gånger dagligen. Vid akuta skador (idrottskador) och postopertaiva förhållanden ska dock behandlingen pågå i maximalt 10 minuter och därefter ska proceduren upprepas igen efter 30 minuter.

Tips: Efter den mest akuta fasen av en skada är oftast mild kyla (ned till 3°C) bättre än extrem kyla (-18° C).

Egenskaper

 • Enkel, snabb och effektiv smärtlindring
 • Hudvänlig och bekväm passform
 • Stabiliserar och bevarar maximal rörlighet
 • Individuellt justerbar kompression och kyleffekt
 • Förebygger inre blödningar vid akuta skador
 • Anti-inflammatorisk effekt

Användningsområden

 • Idrottsskador och akuta trauman
 • postoperativt förhållanden
 • Belastnings- och förslitningsskador
 • Kronisk smärta
 • Reumatisk värk

 

CT-Pro dynan är uppbyggt av fyra lager. Ett yttre gelskikt som perfekt anpassar sig till kroppsformen och motverkar håligheter mellan huden och dynan vilket ger en djupgående kyleffekt av vävnaden. Luftkudden kan pumpas upp och på så sätt skapa kompression över skadan vilket intensifiera effekten. Dynans yta är tillverkad av slitstarkt material som enkelt kan rengöras med tvål och vatten.

CT-Pro Teknik

CT-Pro Teknik

 

Applicering

CT-Pro Ankel - Applicering 1 CT-Pro Ankel - Applicering 2

 1. Lägg CT-Pro dynan, utan pump och slang, i ett kylskåp eller annat kallt utrymme i cirka 2 timmar innan behandling. Av hygieniska skäl rekommenderas att du använder den medföljande förvaringspåsen.
 2. Anslut pumpsystemet till "on/off"-ventilen.
 3. Fixera CT-Pro dynan på patienten enligt figur 1 och figur 2.
 4. När ventilen är satt i läge "on" kan luft pumpas i. Om kompressionstrycket är för starkt kan detta regleras med luftutsläppskanppen vid pumpen.
 5. Ställ ventilen i läge "off" under behandlingen och koppla bort pumpsystemet.
 6. Vid behandlingens slut plockas CT-Pro systemet bort från patienten. Pumpsystemet kopplas tillbaka igen, ventilen ställs i läge "on" och där efter släpps luften ut med hjälp av luftutsläppsknappen vid pumpen. Rengör därefter produkten och lägg tillbaka den i medföljande förvaringspåsen.

Viktigt: Vid känslighet mot kyla ska en mellanliggande duk användas för att skydda huden. Rådfråga alltid din läkare eller sjukgymnast innan använding om du är osäker.

Mer information

Artikelnr 0922219
Tillverkare Care Integral
Tillverkarens artikelnr 0922219
Försäljningsenhet styck
Antal/enhet 1
Antal/transport 1